De meest interessante zzp opleidingen van 2022 op een rijtje 

Als zzp’er ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Het is daarom goed om jezelf uit te blijven dagen en halverwege een bedrijvende carrière tijd vrij te maken voor ontwikkeling. Of dit nu op persoonlijk vlak is of juist op het gebied van kennis, je leert altijd nieuwe dingen. De opgedane kennis kun je omzetten in een meerwaarde voor je bedrijf en/of klanten. Per branche verschilt natuurlijk de relevantie van een opleiding of cursus. In deze blog geven we een overzicht van een breed scala aan opleidingen en cursussen. Wil je jezelf nog verder ontwikkelen als zzp’er? Lees dan snel deze blog om meer te weten over de meest interessante zzp opleidingen.

1. Scrum

Scrum. De term is afkomstig uit rugby en heeft te maken met de samenwerking waar de sport om bekend staat. In het kort: door goed samen te werken sta je sterk. Scrum duidt ook op een samenwerkingsstrategie in het bedrijfsleven. Het is handig als je aan de slag gaat met projecten waar meerdere disciplines bij betrokken zijn. Een training tot ‘scrummer’ leert je om efficiënter samen te werken en om in korte sprints te werken die iteraties worden genoemd. Efficiënt samenwerken kan veel opleveren voor een bedrijf of klant. Een waardevolle opleiding voor alle zzp’ers dus!

2. Social media

Het inzetten van social media voor je bedrijf is in de meeste gevallen noodzakelijk en winstgevend. Daarom is het goed om op de hoogte te zijn van het gebruik ervan. Iedereen kan een account aanmaken op Instagram, Facebook, LinkedIn, etc., maar niet iedereen weet hoe je de accounts op de juiste manier kunt invullen. Dat terwijl er veel te winnen valt op het gebied van social media voor je bedrijf. Een zzp opleiding social media leert je hoe de bedrijfskanalen op de juiste manier in kunt zetten. Het leert je om je klanten te prikkelen en aan te zetten tot actie. Ben je van plan om een opleiding of cursus social media te volgen? Kijk eens rond op het internet. Er zijn veel opties mogelijk.

3. Storytelling en Content

Een opleiding die goed aansluit bij social media is een training in de richting van storytelling en contentcreatie. Want hoe ga je nu de boodschap van je bedrijf vertalen naar social media en een website? Een training storytelling en contentcreatie is een tak van communicatie. Het is vooral erg goed te gebruiken voor zzp’ers in copywriting, webdesign of communicatie. Maar vergis je niet het verhaal van je bedrijf, want het overbrengen van dit verhaal naar je klanten is een vak op zich. Vaak onderschatten zelfstandigen dit deel. Juist daarom is het zo belangrijk om hier een opleiding over te volgen als zzp’er.

opleiding zzp

4. SEO en SEA

Zoekmachinemarketing is erg belangrijk voor bedrijven die zich grotendeels online bevinden. Het houdt zich bezig om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google terecht te komen. Natuurlijk kun je een adviseur inschakelen die dit voor je doet, maar je kunt er ook voor kiezen om jezelf wat nieuws te leren! Want als je meer weet over SEO of SEA, kun je online strategieën voor je bedrijf optimaliseren. Goed om te weten is dat SEO staat voor Search Engine Optimalisation en SEA voor Search Engine Advertising.

5. Google Analytics

Om nog even door te gaan in de wereld van online marketing bespreken we een Google Analytics training. Bij het hebben van een eigen website is het handig om inzicht te krijgen in de bezoekers en klanten van je website. In het programma Google Analytics kun je dit overzichtelijk zien. Het zijn rapportages gevuld met grafieken, tabellen, etc. Het goede nieuws is dat Google Analytics gewoon online te volgen is. Perfect om als zzp’er deze opleiding ernaast en in je eigen tempo te volgen. Na het afronden van modules krijg je ook een certificaat. Hiermee kun je dus naast je eigen bedrijf ook potentiële klanten op de hoogte stellen van je kennis.

6. Youtube

Denk je nu: ‘er zit niks tussen voor mij’, dan kun je denken aan Youtube. Er zijn zo veel verschillende video’s over bepaalde onderwerpen waar je veel van kunt leren. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van websites, photoshop, barista, verbale communicatie, en ga zo maar door. We kunnen zeggen dat Youtube een van de meest bezochte kennisplatformen is op de wereld. Het leren van een video gaat veel sneller dan droog in de boeken zitten. Daarnaast kun je precies kiezen wanneer, wat en hoe lang je tijd stopt in het leren van nieuwe dingen. Je kunt wel zeggen dat Youtube ingezet kan worden als opleiding voor zzp’ers.

Enthousiast geworden van deze blog? We wensen je veel leersucces!