Alles over de onkosten, uren- en rittenregistratie in je boekhouding

Bij de boekhouding als zzp’er komt er stiekem toch meer kijken dan dat je in eerste instantie zou denken. Het bijhouden van je uren, ritten, andere kosten en het doorberekenen daarvan. Vaak worden sommige kosten al snel vergeten, daarom bespreken we in deze blog alle kosten die je niet mag vergeten en kunt doorberekenen. Op deze manier maak je voor jezelf geen onnodige kosten, dus lees snel verder want we leggen alles uit over boekhouden als zzp’er!

Onkosten

Onkosten zijn kosten die je maakt omdat je werkzaamheden voor een klant uitvoert. Bij deze extra kosten kun je bijvoorbeeld denken aan benzine- of materiaalkosten, en die kosten mag je doorberekenen aan de klant. Je kunt de kosten doorberekenen, maar ook met een opslag. Laat dit vooraf natuurlijk wel weten aan de klant en vermeld het altijd goed op de factuur.

Urenregistratie

Je kunt ervoor kiezen om alleen het aantal uren bij te houden dat je hebt gewerkt, maar het geeft meer inzicht als je dit gestructureerd bijhoudt per klant, project en tijdsbestek. Geef de taak een naam, houdt de duur bij en vul een omschrijving in. Houdt dit per dag, per week, per kwartaal en per jaar bij en zo kun je goed vergelijken hoe je er in het verleden voor stond en hoe de toekomst er wellicht uit gaat zien met werkdruk. De uren kun je zo makkelijk terugvinden om te registreren en zo kun je ook gemakkelijk een uren indicatie geven aan een klant die bijvoorbeeld een vergelijkbaar project heeft. Je eigen uren moet je natuurlijk als ondernemer wel aan jezelf uitbetalen en dit komt ook terug in alle rapportages. 

Rittenregistratie 

De kilometers die je maakt voor een klant kun je allemaal doorberekenen aan de klant. Hou je ritten bij, want deze kilometers hoef je niet zelf te betalen. Ook deze punten kun je natuurlijk allemaal automatisch laten toevoegen en laten berekenen met een boekhoudprogramma. Laat MoneyMonk het werk voor je doen, alles wordt hier namelijk automatisch doorberekend. Voeg ritten toe in de app en MoneyMonk rekent automatisch het aantal kilometers uit van je vertrek tot aankomst. Je kan de prijs per kilometer of per rit instellen en de ritten worden automatisch doorberekend aan de klant. Boekhouden als zzp’er is nog nooit zo makkelijk geweest.

Waarom een online boekhoudprogramma voor zzp? 

De voordelen van boekhouden als zzp’er lichten we per onderdeel al vaker toe, maar zicht op je financiën is een van de belangrijkste zaken in je onderneming. Het geeft je als zzp’er een overzicht van je kosten en wat er binnen komt. Je kunt het idee hebben goed bezig te zijn met je onderneming en alles op orde te hebben, maar ook tegelijkertijd aan het eind van het jaar in het rood terecht komen, en dat willen we voorkomen. Met MoneyMonk beheer je je volledige administratie zonder gedoe. Verstuur btw-aangiftes met één klik en werk samen met je boekhouder. 

boekhouden als zzp'er

Wat MoneyMonk voor je kan betekenen is een eenvoudig online boekhoudprogramma zodat je als ondernemer altijd inzicht hebt op je financiën. De automatische bankkoppeling, het automatisch berekenen van de btw en het bijhouden van debiteuren en crediteuren geeft je als zzp’er een hoop handvaten. Daarnaast helpt MoneyMonk je met persoonlijke ontwikkeling en geven zij je meer kennis om te groeien als ondernemer. Maak een gratis proefabonnement aan bij MoneyMonk en kijk welke voordelen zij voor jou kunnen bieden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *