5 tips om het beste videoproductiebedrijf te kiezen!

Een goed videoproductiebedrijf vinden is om verschillende redenen belangrijk. Daarmee kun je namelijk klanten aantrekken en daarna ook vasthouden. Met een video kun je veel makkelijker de sfeer en beleving van je bedrijf delen. Video’s bekijken is voor je doelgroep makkelijker en prettiger dan het lezen van teksten, je boodschap zal dus beter overkomen. Het kan wel lastig zijn om het juiste bedrijf voor videoproductie te kiezen. Heb jij hier moeite mee? Dan helpen wij jou verder!

Zoek voorbeelden van video’s!

Een tip die je goed op weg helpt, is het bekijken en zoeken van voorbeelden van video’s. Zo kan je namelijk goed bepalen wat je zoekt, zodat je ook een passend bedrijf kan vinden. De animatie studio weet zo wat hen te wachten staat en weet goed of de opdracht goed bij hen past. Daarnaast weet je op deze manier goed of het portfolio van het videoproductiebedrijf is wat jij zoekt.

Ga netwerken en kijk online

Weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Kijk dan vooral in je eigen netwerk. Vraag rond aan familie, vrienden of oud-collega’s of ze nog iemand met een passie voor video’s kennen. Misschien is diegene inmiddels al gesetteld in een goed videoproductiebedrijf! Kent niemand uit je netwerk een geschikt bedrijf? Neem dan een kijkje online en zoek naar goede reviews. Reviews zullen je helpen een kwalitatief bedrijf te vinden.

Kies kandidaten!

Zet alle bedrijven op een rijtje en maak een lijstje. Op deze lijst zet je alle benodigde informatie over het bedrijf;

  • De locatie kan erg belangrijk zijn.
  • Vergelijk op de lijst de prijzen van de desbetreffende bedrijven.
  • Vergelijk de expertises (dus bijvoorbeeld een voorkeur van de branche van het videoproductiebedrijf).
  • Ook kun je de reviews naast elkaar zetten.

Na het maken van dit overzicht kun je de lijst terugbrengen naar drie kandidaten.

Biedt de drie bedrijven een briefing

Deze drie kandidaten moeten natuurlijk ook weten waar ze aan toe zijn. Stel daarom een briefing op en biedt deze aan alle drie de bedrijven. Vraag naar aanleiding van de briefing een offerte van de videoproductiebedrijven.

Vergelijk de offertes en kies je videoproductiebedrijf!

Na enige tijd heb je alle drie de offertes van de videoproductiebedrijven ontvangen. Dan wordt het tijd om de laatste keuze te maken én de offertes met elkaar te vergelijken. Er zijn verschillende factoren belangrijk bij het vergelijken van offertes. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet;

  • Vergelijk de offertes op prijs, is de prijs het waard?
  • Kijk ook goed naar de aanpak van het bedrijf, past dit bij jouw manier van werken?
  • Welke service biedt het bedrijf aan? 
  • Hoe snel is de levertijd? Wanneer heb je de video nodig en is het bedrijf in staat om op tijd te leveren?
  • Hoe gaat het bedrijf om met correcties?
  • Hoe groot is de crew?

Deze vragen helpen je allemaal om een juiste keuze te maken voor het videoproductiebedrijf. Vergeet ook niet om hier je eigen vragen aan toe te voegen, wat vind jij belangrijk in een goede samenwerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *