5 manieren om jouw zzp dienst te promoten

Hoera! Jij bent ZZP’er! ZZP’er zijn kan heerlijk zijn. Je bent de hele dag bezig met dat waar je zo gepassioneerd over bent en hebt geen vervelende manager of collega’s tot wie je je moet verhouden. Er is alleen één probleem: jouw klanten en opdrachtgevers blijven weg.
Gelukkig is promotie en marketing key in de wereld van de ZZP. Wij delen in dit artikel vijf manieren om jouw ZZP-dienst te promoten.

SEA

Laat jouw website even onder handen nemen door een SEA specialist. Dat kost wat, maar dan heb je ook wat. Een SEA-specialist past jouw website aan met bepaalde trefwoorden, waardoor jij als één van de eersten ontpopt in een zoekmachine.

Flyeren

Flyeren klinkt als ouderwetse marketing, maar bij een praktische dienst (bijvoorbeeld loodgietersklussen of laptop reparaties) kan het zeker wel zin hebben om bij jou in de buurt wat flyertjes uit te delen of in brievenbussen te gooien. Als je zelf niet heel handig bent in het maken van een mooie lay-out, besteed dat dan even uit. Wedden dat er genoeg mensen in jouw omgeving zijn die voor een vriendenprijsje een mooie flyer voor je willen maken? Met een mooie lay-out heb je ook direct iets voor op een visitekaartje of voor sociale media.

Sociale media

Maak op sociale media een pagina aan voor jouw bedrijf. Probeer hier zo’n twee keer per week iets op te posten. Dat kan jezelf in actie zijn, een promo voor een product of dienst dat je aanbiedt, een speciale actie of (met toestemming van de desbetreffende persoon) een tevreden klant met zijn of haar gerepareerde laptop (bijvoorbeeld).

Mond tot mond

Vraag vrienden, familie en kennissen om aan hun omgeving te vertellen dat jij deze dienst aanbiedt. Zo breid je jouw kring steeds verder uit. Je kunt ook op Whatsapp een berichtje sturen in familie-en vriendengroepen waarin je iets vertelt over jouw dienst (voeg een linkje naar jouw site toen) en vraag aan de mensen in deze groep om dit door te sturen in hun andere groepen. Samen ken je ontzettend veel mensen.

Sponsors

Als je op sociale media niet veel volgers hebt kun je jezelf voor een paar euro ook laten sponsoren. Dat betekent dat jouw post (bijvoorbeeld de post waarin jij duidelijk jouw dienst aanbiedt) bij wijze van reclame ook getoond wordt aan mensen die jou niet volgen. Zo bereik je gemakkelijk en relatief voordelig een heel groot publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *