3 goede redenen om jouw bedrijf te verkopen

Ben jij een ondernemer die eraan denkt jouw bedrijf te verkopen? Je bedrijf verkopen is nooit een makkelijke keuze! Je hebt als ondernemer vele weken, maanden en vaak zelf jaren in jouw bedrijf gestoken. Zeker indien het jouw eerste bedrijf is, kan het verkopen ervan voelen als het wegdoen van je eerste kind! Toch komen er veel voordelen kijken bij het verkopen van je bedrijf. Ben jij benieuwd wat de 3 goede redenen zijn om je bedrijf te verkopen? Lees dan verder!

Zekerheid

Iedere ondernemer kan beamen dat het hebben van een eigen bedrijf veel voordelen met zich meebrengt, het zorgt voor een flexibele werkdag, je bent je eigen baas en je bent volledig vrij om te beslissen hoe je te werk gaat. Een nadeel van het runnen van een bedrijf kan zijn dat je een stukje zekerheid mist. Markten zijn immers altijd ever changing. Je hebt als ondernemer al snel het gevoel dat je meteen moet inspelen op de huidige trends, omdat je anders de relevantie van jouw bedrijf riskeert. Daarnaast ben je altijd bezig met de stappen die de concurrent onderneemt en moet je altijd op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de markt. Dit kan stress met zich meebrengen. Het verkopen van jouw bedrijf zorgt niet alleen voor financiële zekerheid maar zorgt ervoor dat je beter weet waar je aan toe bent.

Focus op groei in andere gebieden

Het hebben van een bedrijf kan veel tijd van je vragen. Soms maak je werkdagen van wel 11 uur! Het hebben van een bedrijf stopt immers nooit en een ondernemer is 24/7 bezig met het verzinnen van nieuwe ideeën. Dit kan er echter helaas ook voor zorgen dat er minder tijd overblijft voor andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s, passies en/of andere ondernemingsmogelijkheden. Indien jij als ondernemer afstand kan doen van jouw bedrijf gaat er een wereld van tijd voor je open en krijg je de mogelijkheid jezelf volledig te focussen op die dingen die momenteel belangrijk voor je zijn!

Financiële doelen

Dan is er tot slot nog de reden van financiële zekerheid. Zeker als jij een goedlopend bedrijf hebt – waarin veel kapitaal omgaat – kan het verkopen van jouw bedrijf bijdragen aan het bereiken van jouw financiële doelen. Zo kan je werken aan je pensioen, mogelijke schulden aflossen en eindelijk die investering doen waar jij al jaren van droomt. Ook al lijkt het verkopen van jouw bedrijf op het eerste gezicht als een enge stap, er zijn goede redenen om deze stap toch te durven nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *