Vier manieren om het contact met je werknemers te verbeteren

Als manager is het jouw taak om je werknemers aan te sturen en daarmee te zorgen dat het bedrijf op rolletjes loopt. Goed contact met je werknemers is daarom van cruciaal belang. Dit zijn vier manieren om het contact met je werknemers te verbeteren.

Zorg voor een goed online platform

Wanneer je een groot bedrijf hebt waar je tientallen of misschien zelfs meer dan honderd werknemers onder je hebt, kan het best ingewikkeld zijn om goed contact te houden. Een online CRM kan dan een uitkomst zijn. Hierin kun je niet alleen chatten, maar ook bestanden met elkaar delen in een cloud.

Functies op Whatsapp

Met wat minder werknemers is de kans groot dat je een groep hebt op Whatsapp. Het kan een uitdaging zijn om de gesprekken daar constructief te houden. Wist je dat je als beheerder van de groep de mogelijkheid tot reageren uit kunt schakelen? Zo kun je mededelingen doen via Whatsapp met de vraag of mensen jou bij vragen persoonlijk mailen in plaats van een discussie aangaan in de groep. Ook kun je een aparte werkgroep aanmaken waar wel onzin in gedeeld mag worden. Dat is en blijft namelijk gewoon ontzettend gezellig.

Blijf in gesprek gaan

Ga als dat mogelijk is regelmatig in gesprek met je werknemers. Doe dat zowel in groepsverband als één op één. Wat kan er verbeterd worden? Niet alleen op gebied van het bedrijf, maar ook in de manier waarop er op dit moment gecommuniceerd wordt door het management en hoe er gemanaged wordt. Zo bouw je een sterke vertrouwensband op met jouw werknemers en zullen ze jou als manager ook meer respecteren.

Ga erop uit

Tot slot is het belangrijk om regelmatig aan teambuilding te doen. Doe hier als manager ook aan mee. Jij staat er niet per se boven, maar bent onderdeel van het team. Je kan teambuilding zien als een daadwerkelijke cursus, waarin jouw team door een professional tools aangereikt krijgt om beter samen te werken. Echter, een avondje in de kroeg met z’n allen of een dagje naar een pretpark is ook teambuilding. Een informele sfeer onder elkaar komt het samenwerken ten goede. Probeer beide vormen van teambuilding regelmatig toe te passen, zodat jouw team een goede band heeft op professioneel vlak, maar ook op persoonlijk en informeel vlak vertrouwd is met elkaar en met jou als manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *