3 tips voor zuinig rijden

In de huidige economische situatie is het voor MKB bedrijven en zelfstandige soms lastig om het hoofd boven water te houden. Hierdoor moeten ze op een creatieve manier met zakelijke uitdagingen omgaan. Advies over hoe je op zaken kunt besparen is daarom altijd welkom. Op de kosten omtrent je auto kun je veel winnen op een relatief eenvoudige manier. Door bijvoorbeeld al zuiniger te gaan rijden. Maar hoe rijd je nu precies zuiniger met een auto? In deze blog volgen 3 zuinig rijden tips om ervoor te zorgen dat iedere zzp’er vandaag nog kan beginnen met geld besparen.

Schoon, slank en gemeen

Vuil, stof en ander afval zoals afval en bladeren kunnen een nadelige invloed hebben op jouw auto door roest te veroorzaken of slijtage te versnellen, waardoor er uiteindelijk reparaties nodig zijn. Dat is dus een goede reden om jouw auto schoon en netjes te houden, om nog maar te zwijgen van het feit dat schone ruiten en lichten je zicht en dus jouw veiligheid verbeteren en het risico op schade verkleinen. Bovendien is een lichtere auto goedkoper in het gebruik. Een grote imperiaal of dakkoffer kan het brandstofverbruik op de snelweg bijvoorbeeld met 30% doen toenemen, dus als je een imperiaal hebt, haal het er dan af als je het niet gebruikt. En wist je dat elke 50 kg extra gewicht in jouw auto je brandstofefficiëntie met 10% vermindert? De boodschap is simpel: sleep geen onnodig gewicht rond, maar zoek een andere plek om je spullen op te bergen.

 

Controleer je banden

Stop vandaag nog even om de spanning in al je banden te controleren en ze op te pompen tot de maximaal aanbevolen spanning. De korte tijd die dit kost, kan zichzelf terugbetalen, want rijden met te weinig opgepompte banden kan het brandstofverbruik met maar liefst 10% verminderen. Lucht sijpelt na verloop van tijd op natuurlijke wijze uit de banden, dus als je de banden niet regelmatig bijvult, zal je brandstofrendement geleidelijk afnemen – wat betekent dat je vaker zult moeten tanken/opladen. Omdat deze taak zo snel en gemakkelijk kan worden uitgevoerd bij bijna elk tankstation, zou je er het beste voor kunnen zorgen dat dit deel uitmaakt van je regelmatige routine.

 

Blijf op de hoogte van inspecties

Een goed onderhouden en volledig functionerend voertuig dat aan alle veiligheidseisen voldoet, loopt minder kans op onverwachte problemen of een verkeersongeval. Een routine van eenvoudige controles, zoals van olie, banden en vloeistofniveaus, zal je helpen onnodige kosten en stilstand van het voertuig te voorkomen. Als je toch bezig bent, controleer dan ook de kilometerstand voor de volgende onderhoudsbeurt en wanneer de jaarlijkse APK-keuring moet plaatsvinden, zodat je dit van tevoren kunt plannen. En zelfs als je kilometerstand veel lager is dan verwacht als gevolg van de COVID-19-beperkingen, is het nog steeds belangrijk om jouw voertuig ten minste eenmaal per jaar te laten onderhouden.

Zuinig rijden met een auto is belangrijk als zzp’er. Aangezien de kosten die je hiermee kunt besparen aanzienlijk zijn en elke besparing als zelfstandige welkom is. Voordat je kunt gaan besparen op je auto is het belangrijk dat je een auto koopt of least. Wil je meer weten over de lease mogelijkheden voor een zelfstandige? Kijk dan eens op auto leasen zzp voor het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *