Elektrisch rijden als zzp’er?

Ben je momenteel zzp’er en vraag je je af of de overstap naar elektrisch de juiste zet zou kunnen zijn? Je ziet steeds meer elektrische auto’s en bedrijfsbussen en veel automobilisten maken de overstap, maar er zijn nog steeds veel automobilisten die twijfelen, en dit kan om een paar redenen zijn. Lees verder om de belangrijkste voor- en nadelen van elektrische auto’s te ontdekken.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt verschillende voordelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Geen uitstoot

Een van de meest voor de hand liggende voordelen is dat er geen uitstoot is bij elektrische auto’s. Dit is belangrijk omdat mensen manieren moeten vinden om hun impact op het milieu te verminderen en dit is een van de meest effectieve manieren om dit te doen. Wil je als zzp’er elektrisch rijden? Dan heeft dit op de lange termijn dus invloed op je kosten, maar ben je ook bewust bezig met het milieu. Bovendien kan het ook nog eens goed zijn voor je imago, waardoor je meer opdrachten binnen kunt halen!

Goedkoop elektrisch rijden

De prijs is een van de grootste drempels voor veel mensen, maar je kunt veel voordeel halen uit subsidies en regelingen. Als je een elektrische auto koopt of leaset, kan dit dus zeker een goede investering zijn.  

Brandstofbesparing

Een belangrijke financiële prikkel is dat je enorm bespaart op de bedrijfskosten, omdat je niet meer hoeft te tanken, wat voor veel automobilisten een grote maandelijkse kostenpost kan zijn. Er is ook geen wegenbelasting bij volledig elektrische auto’s. Zo ben je dus niet alleen goed bezig voor het milieu, maar heeft het ook een ontzettend goede impact op de financiële status van jouw onderneming! 

Nadelen elektrisch rijden

Naast dat elektrisch rijden voor zzp’ers voordelen biedt, kan het ook wat nadelen hebben. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Gebrek aan oplaadpunten

 

Een van de belangrijkste zorgen die mensen hebben als het gaat om elektrische voertuigen is een gebrek aan oplaadpunten. Dit kan een paar jaar geleden een probleem zijn geweest, maar in 2021 zijn er twee keer zo veel elektrische oplaadpunten dan benzinestations en het aantal neemt voortdurend toe, wat betekent dat automobilisten nooit te ver van een oplaadpunt verwijderd zijn. Zo kun je onderweg naar een opdracht of meeting, gerust je auto nog eens opladen.

Ongerustheid over actieradius

Een ander groot nadeel is de ongerustheid over de actieradius. Dit is uiteraard minder een probleem met het toenemende aantal oplaadpunten, maar de accutechnologie is de laatste jaren ook sterk verbeterd. Tegenwoordig kunnen elektrische auto’s meer dan 150 kilometer afleggen, wat voor de meeste automobilisten voldoende zou moeten zijn.

Oplaadtijd

De oplaadtijd is een ander probleem, dat zowel voor particulieren als ondernemers een probleem kan vormen. Het kan een paar uur duren om een batterij volledig op te laden (hoewel dit sneller kan als je bereid bent meer uit te geven), maar als je de oplaadmomenten zorgvuldig plant, zou dit niet al te veel van een probleem moeten zijn.

Vooraf te betalen kosten

Het kan meer kosten dan een standaard voertuig, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat je op brandstof, wegenbelasting en door overheidssubsidie bespaart, waardoor het al snel betaalbaar wordt. 


Zoals u kunt zien, zijn er veel voordelen aan elektrische autobezit en zelfs de nadelen kunnen gemakkelijk worden “opgelost”. Ben jij van plan om een elektrische auto te kopen of te leasen, dan zet jij een goede stap richting de toekomst van elektrisch rijden.

wpseo_breadcrumb_links
wpseo_breadcrumb_links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *