7 veel voorkomende vooroordelen over waarom auto leasen niet werkt

Heb je een auto nodig om je kleine bedrijf te runnen? Vraag je je weleens af welke financieringsoptie voor jou de juiste is? Veel zelfstandige en zzp ers vragen zich af waarom auto leasen überhaupt interessant is en of het wel nut heeft?Hier volgen de feiten achter de zeven meest voorkomende vooroordelen over autoleasing, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jou als zelfstandige”

1. Een auto leasen is duur

Misschien zie je veel goede aanbiedingen om je eigen auto te kopen. Maar heb je er wel rekening mee gehouden dat de aanschafkosten exclusief reparatie en onderhoud, verzekering, belastingen, rente en afschrijving zijn? Leasen dekt al deze kosten voor een vast, laag maandelijks bedrag. Benieuwd naar de kosten van leasen? Bij auto leasen zzp , staat het aanbod voor je op een rijtje, dus ontdek wat bij je past.

2. Leasen is onvoorspelbaar

Maak je je zorgen dat leasekosten moeilijk te voorspellen zijn wanneer je zakelijke behoeften en budget veranderen? In feite kun je het aantal kilometers, de voertuigen en de contractduur aanpassen aan je veranderende bedrijfsbehoeften. En omdat de leasekosten per maand vast zijn en service- en bedrijfskosten omvatten, kun je de cashflow van jouw bedrijf beter voorspellen en plannen.

3. Leasen is complex

Een auto kopen voelt misschien vertrouwelijk en eenvoudiger. Maar als je least, neemt de leasemaatschappij het grootste deel van de administratieve rompslomp van je over. Zij maken het proces van het selecteren van jouw ideale auto, het aanpassen van het contract, het bestellen van de auto en het beheren van de kosten eenvoudig en probleemloos. En zodra je de weg op gaat, profiteer je van 24/7 toegang tot chauffeursdiensten en ondersteuning.

Leasen is eenvoudig en probleemloos, zodat je kunt genieten van de rit.

4. Leasen is inflexibel

Maar wat gebeurt er als je meer auto’s nodig hebt of je je contract voortijdig wil beëindigen? Nieuwe lease-opties, zoals short-term lease, bieden kmo’s de flexibiliteit en vrijheid die ze nodig hebben om in de onzekere wereld van vandaag te opereren. Je leasecontract verandert mee met jouw zakelijke behoeften.

5. Leasen is riskant

Maakt je je zich zorgen dat je cashflow het moeilijk maakt om de maandelijkse leaseprijs te betalen? Het is belangrijk om jouw budget en behoeften af te wegen tegen de leasevoorwaarden voordat je tekent, net als bij elk ander contract. En omdat de leasemaatschappij het risico voor je op zich neemt – inclusief reparaties, afschrijving, belastingen en doorverkoop – vermindert leasen in feite het risico van het hebben van een auto.

6. Leasen is niets voor mij

Denk je dat alleen grote bedrijven met een groot wagenpark kunnen profiteren van leasing? Niet waar! Leasen kan een geweldige oplossing zijn voor bedrijven van elke omvang. Voor kleine ondernemers betekent leasen dat je in jouw ideale auto of bestelwagen rijdt, terwijl je de kosten spreidt over de tijd en geniet van flexibiliteit, kostenbeheersing en een probleemloze ervaring.

7. Het is niet mijn auto

Het is waar dat wanneer je least, je niet de eigenaar bent van de auto. Maar je rijdt wel altijd in een nieuwe auto met de nieuwste technologie zonder te betalen voor benzine, verzekering, onderhoud of reparaties. Houd je van jouw leaseauto? Je kunt ervoor kiezen om hem aan het einde van je contract te kopen tegen een scherpe prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *